Wil je Man voorgoed in je hart sluiten, maak dan dit passierode chocoladetaartje met frambozen voor hem. Geniet er samen van. Je avond kan niet stuk!
Een groot deel van het succes van dit taartje hangt af van het helrode spiegelglazuur. Gebruik voor een écht rode (en passionele) kleur een professionele voedingskleurstof (kijk uit naar kleurstoffen die ‘superrood’ zijn). Wij gebruikten een superrode gel.
Een ander ingrediënt voor het spiegelglazuur is glucosestroop. Die kun je gemakkelijk zelf maken door 200 gram suiker, 90 gram water en 1 theelepel citroensap aan de kook te brengen en het op een laag vuur 10 minuten te laten doorkoken. De stroop mag niet bruin kleuren. De stroop is klaar als deze, terwijl je roert, je lepel met een glazig laagje bekleedt. Schenk de stroop in een glazen pot met deksel en laat ‘m afkoelen en indikken.
Veel succes en veel liefde toegewenst!
Ingrediënten voor 1 Valentijnstaartje
- 125 gram smeltchocolade
- 90 gram bloem
- 3 eieren op kamertemperatuur
- 4 gram gist (poeder)
- 90 gram suiker
- 100 gram boter op kamertemperatuur
- zout
Voor het rode spiegelglazuur
- 10 gram gelatineblaadjes
- 125 gram water
- 150 gram suiker
- 150 gram glucosestroop
- 150 gram witte chocolade
- 100 gram gecondenseerde melk
- professionele, rode kleurstof
Voor de garnering
- Frambozen
Benodigdheden
- Hoge (circa 7 cm) ronde springvorm met een diameter van 18 cm
Bereiding
Breek de chocolade in stukken en smelt die au bain-marie. Doe de boter in een kom, snijd de klont in blokjes en voeg de suiker toe. Mix alles met een handmixer door elkaar tot een zachte crème. Verwerk dan met de mixer één voor één de eieren door de botercrème. Schep nu de gesmolten en inmiddels lauwwarme chocolade door het beslag. Tot slot verwerk je de bloem, gist en een snufje zout erdoor.
Bekleed de springvorm met bakpapier, vet het papier met boter in en schenk het beslag er voor iets meer dan de helft in. Strijk de bovenkant van het taartje glad met achterkant van een natte lepel of een siliconenspatel.
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius en het taartje in ongeveer 25 minuten gaar. Haal het uit de oven en laat het afkoelen voordat je het uit de vorm verwijdert. Snijd de top eraf zodat het taartje mooi recht is (met de top kun je kokos- en chocoladeballetjes maken).
Maak nu het glazuur. Week de gelatine in 50 gram koud water. Breng het resterende water (75 gram) met de suiker en de glucosestroop in een steelpannetje aan de kook en draai het vuur uit. Smelt de chocolade in een grote kom en vermeng deze met de gecondenseerde melk. Doe het water met de gelatine bij het suikerwater, roer alles goed door elkaar zodat de gelatine oplost en voeg het geheel aan de chocolademix toe. Doe de kleurstof erbij en maak er met een staafmixer een glad mengsel zonder luchtbelletjes van. Laat de staafmixer niet boven op het oppervlak uitkomen om luchtbellen te voorkomen. Eventuele luchtbellen maak je met een siliconenspatel kapot.
Leg een vel bakpapier op en bakblik. Zoek in je keuken naar een voorwerp waarop je het taartje kunt plaatsen zodat het niet direct op het bakpapier staat. Het voorwerp mag niet uitsteken zodat het overtollige glazuur ongehinderd op het bakpapier kan druipen. Schenk nu het glazuur op het midden van het taartje. Schep het overtollige glazuur van het bakpapier weer op de taartje totdat het volledig bedekt is. Stop hiermee zodra het glazuur begint te harden anders wordt je oppervlak onregelmatig. Het glazuur is op z’n mooist als het nog een beetje nat (na ongeveer 5 à 6 uur). Dan ligt er nog een schitterende glans over. Naarmate de tijd verstrijkt (en het verder droogt), wordt de glans minder. Tip: consumeren voordat het opdroogt!
TRENDYSTYLE